Nemescsó - Meszlen - Acsád-Kőszegdoroszló Társult Egyházközség
 
1%

1%

 
Menü
Nemescsó - Meszlen - Acsád-Kőszegdoroszló Társult Egyházközség
Hírek, események az elmúlt időszakból
2003. év eseményei
Soli Deo Gloria kórus vendégszereplése
 

Soli Deo Gloria kórus vendégszereplése

(Kőszegdoroszló - Acsád)

A Kőszegdoroszlói Társegyház hétköznapjai a templomrenoválás jegyében telnek. E dolgos hétköznapokba hozott igazi ünnepet november 8-án a Győr- Ménfőcsanaki Evangélikus Gyülekezet SOLI DEO GLORIA kórusa.

A gyülekezet nagy szeretettel várta az énnekkart. (Útjuk először Nemescsóra vezetett, mivel lelkészeink néhány évvel ezelőtt az énekkar tagjai voltak, így természetes, hogy érdeklődéssel tekintették meg barátaik szolgálati helyét és a szépen felújított artikuláris templomot.)

A kórustagokat Kőszegdoroszlón egy-egy család látta vendégül ebédre. Már itt alkalom nyílt az ismerkedésre, beszélgetésre. Öröm volt hallani a Győr-Ménfőcsanaki gyülekezetről és mindenek előtt arról, hogy a kórusnak nem csak diák korú fiatalok a tagjai, hanem szüleik is velük tartanak a próbákra, szereplésekre és az egyéb együttlétekre. Az éneklő, zenét szerető és Istent dicsőítő közösségben jól megférnek a más felekezethez tartozók is. Mint elmondták, az énekkarban szüleivel együtt több katolikus fiatal is szolgálatot vállal.

Az ebéd után szép ajándékkal kedveskedtek a vendégek a vendéglátó családoknak, amikor átadták műsoros hangkazettájukat. Délután felekezeti hovatartozás nélkül, szép számban gyülekeztek össze a kőszegdoroszlóiak a faluház jó akusztikájú nagytermében ( a templomrenoválás miatt az istentiszteleteket is itt tartja a gyülekezet). A koncertre a nemescsói, lukácsházi és cáki gyülekezetből is jöttek érdeklődők. Varga Katalin segédlelkésznő köszöntő és gondolatébresztő szavai után kezdetét vette a bő egy órás koncert, amely - meggyőződésünk szerint - mindenkinek szép és maradandó élményt adott. A hangverseny végén - a testvéri közösségben való együvé tartozás csodálatos megnyilvánulásaként - a hallgatóság ütemes tapsától kísérve - a kórus és a doroszlói, valamint a nemescsói fiatalok közös éneke zengett. Az énekkar a doroszlói szereplés után a társgyülekezet másik" végvárában", az acsádi gyülekezetben is szolgált.

Most, hogy e sorokat írom és az ajándékba kapott kazettát hallgatom, élő képként idéződik elém a koncert. Az emlékezetes szolgálat után mind a vendégek, mind a vendéglátó hálás közönség Istenhez még közelebb kerülve, lelkiekben gazdagodva, szép élményekkel térhetett haza. Jó tudnunk, hogy ezt a lelki feltöltekezést nem mi adtuk egymásnak, hanem a közöttünk lévő Isten, akié egyedül a dicsőség.

Köszönjük az énekkarnak, hogy ezt az üzenetet és bizonyságtételt hozták el közénk:

SOLI DEO GLORIA - EGYEDÜL ISTENÉ A DICSőSÉG.
A beszámolót Torda Géza készítette

Társoldalak
Templomszentelés Nemescsóban
10. jubileumi Meszleni Ifjúsági Tábor
Testvérgyülekezeti látogatások
 
Képek

Kőszegdoroszlón
Acsádon
 
© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster